Undervisning

Vil du lære å synge og/eller bruke stemmen på en god måte? Til deg som:

  • vil bli bedre kjent med, og ønsker å utvikle, ditt stemmemessige potensiale
  • vil ha større glede av å synge for deg selv og andre
  • bruker stemmen på jobben – skuespillere, lærere, foredragsholdere osv
  • opplever at stemmen ikke «gjør det du ber den om».
  • får vondt i eller «sliter» med stemmen eller kroppen  når du synger/snakker.
  • vil lære mer om pust og støtte
  • vil lære å håndtere nervøsitet rundt opptredener
  • vil lære hensiktsmessig kroppsbruk under sang-og instrumentalutøvelse

Jeg tilbyr undervisning i sang-og stemmebruk og Timani for ungdom og voksne, samt kurs for kor og andre interesserte.
Jeg tar utgangspunkt i frigjørende stemmeteknikker og hensiktsmessig pust og kroppsbruk, og jobber også med personlig uttrykk og formidling.  Å gi rom for lek og det å bli kjent med stemmen din er en viktig del av stemmearbeid, som kan påvirke andre deler av livet også. F.eks ved at du blir mer trygg på deg selv, kreativ, gladere og mer til stede. Stemmen din uttrykker hele deg!

Jeg har lang utøvende og pedagogisk erfaring som sanger og musiker. Ved siden av er jeg utdannet Kraniosakralterapeut og  har jobbet med kropp, bevissthet og personlig utvikling i 15 år. I 2016 ble jeg ferdig med Timani Level 1, og underviser nå sangere og musikere 1:1 i Timani. Dette er en fysisk tilnærming til sang-og instrumentalutøvelse som på en veldig konkret måte får frem det musikalske og tekniske potensialet i deg! Få mer info, se kurskalender og meld deg på nyhetsbrev fra Timaniakademiet på  www.timani.no

Timani :   Kroppen er ditt viktigste instrument!
piano-med-hender
Forskjellige muskler og deler av kroppen er designet til forskjellige oppgaver. Når disse bytter eller overtar hverandres oppgaver, får vi kompensasjonsmønstre og overbelastning. Dette påvirker det musikalske uttrykket, hemmer oss som utøvere og kan også gi smerter og skader.  Når hver del gjør sin spesialiserte oppgave, vil du oppleve større frihet i kroppen og stemmen – og du kan uttrykke mer av ditt musikalske potensiale.

Som sangere/musikere er vi avhengig av å mestre ekstrem finmotorikk, differensiering av muskulatur og fungere optimalt under press og stress. Da er det avgjørende at nervesystem, muskulatur, bindevev, pust og skjelett fungerer godt – slik at vi finner  stabilitet, kraft og frihet – både fysisk, mentalt, emosjonelt og musikalsk.

Timani er  en veiledning i hensiktsmessig kroppsbruk, koordinasjon og pust spesielt for sangere og musikere, som et suplement til vanlig stemme-/sang-undervisning.
Timani påvirker det musikalske uttrykket, som f.eks klang, rapiditet, timing, frasering osv.
Timani kan også virke forebyggende og lindrende ved skader og overbelastning forårsaket av feil eller ensidig kroppsbruk.

Timani baseres på oppdatert forskning, og undervises i dag av ca 70 lærere i Norden, Europa, Amerika og Asia. I Norge gis det Timaniundervisning ved de fleste Høgskoler for musikk (NNH, musikkonservatoriene, Operahøgskolen) og i mange VG skoler med musikklinjer. Det finnes også Pianoakademi, Strykerakademi, Timani for barn, Timani for tangodansere. Ved Timaniakademiet i Oslo tilbys en 3-årig utdannelse til Timani-instruktør.

Timani er utviklet av pianisten Tina Margareta Nilssen.

Jeg tilbyr undervisnig for ungdom og voksne, enkelttimer eller forløp.
KURS for kor og andre interesserte.
Ta kontakt for Sang-og/eller Timaniundervisning på Inderøy eller i Trondheim!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s